Wil je hulp of advies hebben? Bel naar: 030- 760 8090

Verduurzamen van je woning, vaak meer mogelijk dan je denkt

pexels-vlada-karpovich-4050303 kopie

Bij de berekening van je maximale hypotheekbedrag wordt er gekeken naar de waarde van de woning (loan to Value) en je inkomen (loan to income)

Je koopt een woning

Als je een woning koopt mag je doorgaans 100% van de waarde van de woning lenen, tenzij je wilt verduurzamen. Dan kun je vaak een hogere hypotheek krijgen. Als je dit extra geld gebruikt voor het energiezuiniger maken van je huis kun je tot 106% van de waarde van je huis lenen. Je moet dit extra bedrag dan wel gebruiken voor energiebesparende voorzieningen zoals bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen. 

Bij de berekening van je maximale hypotheek op inkomen mag je € 9.000, – extra tellen als je dit gebruikt voor energiebesparende maatregelen.  Koop je een 0 op de meter woning? Dus een energie neutrale woning, dan mag je 

€ 25.000, – extra lenen.  

Je huis verduurzamen kan om verschillende redenen. Voor meer comfort, om te besparen op energiekosten of om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het milieu. Of misschien wel alle drie.

Je hebt al een woning

Heb je al een woning en wil deze verduurzamen dan zijn er genoeg opties om je huidige hypotheek te verhogen, over te sluiten en of een tweede hypotheek te sluiten. Zelfs wanneer je geen overwaarde hebt, zijn er mogelijkheden om de hypotheek voor verduurzaming te verhogen. Wanneer er energiebesparende maatregelen uitgevoerd worden kan je op een bestaande hypotheek tot 106% van de waarde gefinancierd worden. De rente en kosten die je hierover betaald zijn fiscaal nu nog aftrekbaar.

 Een verbouwing is hét moment om Jouw huis te verduurzamen. Een duurzame verbouwing heeft veel extra voordelen. Denk aan een lager energieverbruik, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Zo ben je  klaar voor een groene toekomst. 

Subsidie overheid

Voor veel verduurzamingsmaatregelen zijn er door de overheid gefaciliteerde subsidie mogelijkheden. Zo is er subsidie voor isolatie van muren, daken en vloeren  maar ook warmtepompen en zonneboilers. 

Door de ruimere hypotheek mogelijkheden en de subsidies, is er vaak meer mogelijk dan je denkt!

Plannen voor het verduurzamen van jouw woning? Ik denk graag met je mee!